Cristina Gherasimov a fost învestită în funcția de viceprim-ministru pentru integrare europeană
Politic 5 februarie 2024, 15:50 | 690

Cristina Gherasimov a fost învestită în funcția de viceprim-ministru pentru integrare europeană. Aceasta a depus jurământul în cadrul unei ceremonii la care a participat președintele, Maia Sandu, și premierul, Dorin Recean. Autoritățile au foarte mult de lucru și e nevoie ca întreg Guvernul, administrația centrală și locală să se unească în jurul unui efort major, cel de integrare europeană, a menționat Maia Sandu, în discursul său. Gherasimov nu a făcut declarații de presă, așa cum reprezentanții instituției prezidențiale ne-au spus că ministrul proaspăt învestit are agenda încărcată.

CRISTINA GHERASIMOV, viceprim-ministru pentru Integrare Europeană: "Jur să-mi dăruiesc toată puterea și priceperea propășirii Republicii Moldova, să respect Constituția și legile țării, să apăr democrația, drepturile și libertățile fundamentale ale omului."

DORIN RECEAN, prim-ministrul Republicii Moldova: "Eu cred că este cel mai important lucru pe care noi trebuie să-l realizăm și anume să construim Europa acasă. Bine ai venit în echipă."

Președintele, Maia Sandu, a declarat că integrarea europeană este o muncă imensă, dar are încredere că membrii Guvernului „vor reuși să realizeze aceste planuri ambițioase.”

MAIA SANDU, președintele Republicii Moldova: "Intrăm într-o fază decisivă a procesului de integrare europeană și, bineînțeles, acum toți ochii vor fi pe ce se întâmplă aici, acasă. Noi am reușit să construim relații foarte bune cu Uniunea Europeană, cu statele membre și am reușit să obținem votul lor de încredere, dar acum trebuie să ne mișcăm hotărât pentru ca să ajustăm legile, regulile, standardele Republicii Moldova la cele ale Uniunii Europene."

Săptămâna trecută, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a fost reorganizat în Ministerul Afacerilor Externe. Parlamentul a modificat structura Guvernului, cu un accent mai pronunțat pe componenta de integrare europeană. Atribuțiile ministerului legate de parcursul european al Republicii Moldova vor fi preluate de Biroul pentru Integrare Europeană din cadrul Cancelariei de Stat, condus de Cristina Gherasimov.

Opinia ta contează. Comentează!