Polițistul care sâmbătă a lovit mortal cu mașina de serviciu două persoane va sta 30 de zile în arest la Penitenciarul nr. 13
Social 23 octombrie 2023, 20:41 | 585

Polițistul care sâmbătă a lovit mortal cu mașina de serviciu două persoane, care se aflau pe motocicletă, se va afla în următoarele 30 de zile în arest la penitenciarul numărul 13. Tragedia s-a produs la intersecția bulevardului Dacia din Capitală cu drumul de ieșire de pe teritoriul Aeroportului Internațional Chișinău. Decizia privind plasarea în arest a polițistului a fost luată astăzi de magistrații Judecătoriei Ciocana.

Polițistul care s-ar face vinovat pentru accidentul de la Aeroport pledează nevinovat. Declarațiile au fost făcute de către avocatul acestuia, care a declarat că mașina de patrulare avea semnalul sonor inclus în momentul accidentului. Pe de altă parte, șeful IGP, Viorel Cernăuțeanu a declarat că înregistrarea video cu momentul impactului, care a apărut în spațiul public, ar fi putut să fie editată. Sunetul din video nu face parte din înregistrarea surprinsă în original, întrucât camerele de supraveghere nu captează suntetul, a mai declarat Cernăuțeanu. În acest sens a fost pornită o anchetă de serviciu. Accidentul tragic, soldat cu două decese, s-a produs pe 21 octombrie, lângă Aeroportul Internațional Chișinău.

Procurorul de caz, Mihail Ciubotar, spune că învinuitul a fost audiat, a depus declarații, dar nu își recunoaște vina. MIHAIL CIUBOTAR, procuror: "În momentul de față suntem în etapa de începerea urmăririi penale fiind necesar de a fi efectuate un spectru larg de acțiuni de urmărire penală, respectiv pentru a înlătura orice dubiu și a asigura o anchetă eficientă și efectivă și a înlătura orice risc, s-a dispus inclusiv și asupra aplicării măsurii preventive arest în privința învinuitului."

Avocatul învinuitului nu a vrut să ofere prea multe detalii, însă a menționat că polițistul implicat în producerea accicdentului pledează nevinovat.

Circumstanțele privind viteza de deplasare a mașinii de poliție și a motocicletei, dacă mașina de patrulare era implicată sau nu într-o misiune și dacă avea semnalul sonor inclus, urmează a fi stabilite în cadrul urmăririi penale. În cazul în care polițistul va fi declarat vinovat, acesta riscă o pedeapsă cu închisoarea de la șase la zece ani.

Șeful Inspectoratului General al Poliției, Viorel Cernăuțeanu, afirmă că înregistrarea video a accidentului de la Aeroport, care a apărut în spațiul public, a fost făcută cu un telefon mobil, de pe monitorul computerului. Cernăuțeanu spune că a fost dispusă o anchetă de serviciu, inclusiv pentru a vedea dacă imaginile și sunetul au fost sau nu montate până a fi publicate.

VIOREL CERNĂUȚEANU, șef IGP: "Eu pot să confirm cu certitudine că da, într-adevăr nu aparține de pe monitor sunetul respectiv, deci nu este un video, un sonor în original, este ceva fie că tangențial, fie că s-a primit așa instantaneu în acel proces. Eu nu vreau să fac concluzii la acel capitol. Am spus este anchetă ca să stabilim cum s-a primit acest lucru."

Accidentul violent în care au fost secerate două vieți s-a produs sâmbătă. Cele două persoane care se aflau pe motocicletă erau soț și soție.

PAULA BEJENARI, reporter Jurnal TV: "Tragicul accident a avut loc la intersecția bulevardului Dacia cu drumul de ieșire de pe teritoriul Aeroportului Internațional Chișinău."

PAULA BEJENARI, reporter Jurnal TV: "Conducătorul motocicletei și pasagerul său se deplasau pe bulevardul Dacia, atunci când a intrat în coliziune cu mașina de patrulare a Inspectoratului General al Poliției ce iesea din zona aeroportului. În urma impactului violent, motocicleta a luat foc, iar ambele persoane au decedat pe loc."

Duminică, 22 octombrie, sute de motocicliștii au circulat pe străzile capitalei în memoria celor două victime ale accidentului. Aceștia au depus flori la locul tragediei și au ținut un minut de reculegere.

Opinia ta contează. Comentează!