Droguri aduse de valuri
Externe 12 noiembrie 2019, 20:27 | 1024

Operațiune de amploare în Franța. Peste 700 de kilograme de cocaină au fost aduse la țărm de apele Atlanticului. Este vorba despre stupefiante de mare risc. Amănunte aflați în cele ce urmează.

FRANȚA Autoritățile franceze spun că au adunat de pe plajele din apropiere de Bordeaux 763 de kilograme de cocaină, cu o concentrație de 83 la sută, cu o valoare estimată la aproximativ 61 de milioane de euro. Pungile cu droguri au apărut pe țărm din senin, în ultima lună, aduse de apele Atlanticului. Poliția încearcă acum să afle cum au ajuns stupefiantele pe plajele franceze și îi sfătuiesc pe oameni să nu atingă pachetele. În caz contrar, riscă până la zece ani de închisoare.

STATELE UNITE Starea de sănătate a lui Jimmy Carter, cel de-al 39-lea președinte american, este tot mai precară. Carter a fost internat la un spital din Atlanta, unde a fost supus unei operații pentru reducerea presiunii intracraniene. Intervenția vine după ce în luna octombrie, fostul președinte s-a rănit la cap în urma unei căzături la domiciliul său. Jimmy Carter s-a aflat la Casa Albă în perioada 1977-1981 și este primul preşedinte american din istorie care atinge vârsta de 95 de ani. În 2015, el a fost diagnosticat cu cancer, dar a reușit să învingă boala.

MAREA BRITANIE Londra cedează în fața presiunilor venite de la Bruxelles. Guvernul britanic a anunţat că îşi va respecta obligaţiile şi va desemna un comisar, care va face parte din viitoarea Comisie Europeană condusă de Ursula von der Leyen. Anterior, premierul Boris Johnson a dat asigurări că ţara sa nu mai are nevoie de a fi reprezentată în Uniunea Europeană și nu va numi un comisar pentru noua structură care îşi preia mandatul pe 1 decembrie. Regatul Unit va părăsi spațiul comunitar cel târziu pe 31 ianuarie 2020, după ce în octombrie liderii Uniunii Europene au decis amânarea Brexitului cu trei luni. 

Opinia ta contează. Comentează!