Au rămas blocați în Aeroport
Social 25 iulie 2023, 19:50 | 841

Mai mulți oameni stau blocați, de aseară, în Aeroportul Otopeni, după ce zborul Chișinău-Dusseldorf a fost redirecționat. Pasagerii spun că reprezentanții companiei Fly One, care operează zborul, nu le oferă nicio explicație. Purtătorul de cuvânt al companiei vorbește despre o defecțiune tehnică a aeronavei și speră că după ora 18:00, un alt avion îi va duce pe oameni la destinație. Unii călători au ales să-și petreacă noaptea în Aeroport. Copiii au fost nevoiți să doarmă pe unde pică, majoritatea - la podea.

Acești pasageri au pornit luni seara din Chișinău spre Germania. În timpul zborului însă au fost anunțați că aeronava își schimbă cursul. Pasagerii au aterizat la Otoneni, unde au rămas blocați.

VALENTINA SARIVAN, pasageră: "-Aseară la orele 20:00 am aterizat. Iată aseară am sta pe scaun toată noaptea și copiii jos dormeau, țipau, erau foarte mici. Cei care au avut bani mai mulți și-au luat alt zbor, dar eu nu am bani căci eu sunt după intervenție și eu nu am bani, eu am fost la control. Am sunat, am sunat astă noapte nimeni nu răspundea. - V-au adus mâncare, apă? - Doamne ferește! O cană cu apă nu au adus. Ei au zis că nu au treabă cu noi, cu compania aceasta că au zis că nu-s de-a lor."

Reprezentanții companiei aeriene afirmă că aeronava a fost nevoită să aterizeze din cauza unei defecțiuni tehnice, iar unii pasageri au fost cazați în funcție de disponibilitate locurilor din hotel.

ALEXANDRA GÂRBU, purtătorul de cuvânt al companiei Fly One: "O aeronavă care opera cursa Chișinău-Dusseldorf a aterizat pe aeroportul Otopeni din București din cauza unei erori tehnice. Astăzi, la orele 17:00, o aeronavă de rezervă a companiei Fly One va prelua pasagerii din Otopeni și va continua cursa spre Dusseldorf. Pasagerii au fost cazați în funcție de locurile disponibile din hotel. Prioritar pentru noi a fost cazarea copiilor mici și a persoanelor în vârstă."

La începutul lunii iulie, mai mulți călători ai cursei aeriene Luton-Chișinău, care au procurat bilete de la aceeași companie aeriană, Fly One, s-au pomenit că trebuie să scoată din buzunare sume suplimentare de bani. Pasagerii au fost nevoiți să achite de două ori una și aceiași taxă, de 25 de euro, stabilită pentru călătoria copiilor mai mici de doi ani. Reprezentații companiei aeriene au spus că banii vor fi returnați călătorilor.

Opinia ta contează. Comentează!