Jurnalul orei 17, 19 Septembrie
Jurnalul orei 17:00 19 septembrie 2023, 18:22 | 524

Prezentat de Vasile Luchianu

Oamenii din satele Slobozia-Hodorogea și Biești, Orhei, sunt nevoiți să facă un drum lung până în satul vecin, Chiperceni, pentru a beneficia de servicii medicale. Centrul medical din comuna Biești stă cu ușa încuiată, deși edificarea clădirii s-a terminat acum patru ani. Oamenii nu înțeleg de ce trebuie să suporte incomodități din cauza unor neînțelegeri între primăria comunei și autoritățile de la Chișinău. În ce constă problema, a aflat echipa noastră de filmare.

Fără toalete în curțile școlilor până în 2025. Asta își propun autoritățile să realizeze cu sprijinul partenerilor internaționali. Până la sfârșitul anului curent, 32 de instituții de învățământ din țară vor beneficia de construcția sau renovarea blocurilor sanitare. Șapte proiecte de acest fel vor fi finanțate de UNICEF cu o sumă totală de 4,3 milioane de lei. Pentru celelalte, Guvernul a alocat 25 de milioane de lei. Ministrul Educației, Dan Perciun, a prezentat astăzi angajamentele ce urmează a fi valorificate până la finele acestui an, dar și proiectele ce urmează a fi implementate pe parcursul anului 2024.

Aflată la New York, unde are loc Adunarea Generale a ONU, președintele Maia Sandu a avut mai multe întrevederi bilaterale cu șefi de stat și de guvern din Uniunea Europeană. Șefa statului a vorbit despre reformele pe care le face Republica Moldova pentru a adera la blocul comunitar, dar și despre consolidarea relațiilor țării noastre cu statele membre UE și cu Elveția.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie