Jurnalul orei 19, 10 Ianuarie
Jurnalul orei 19:00 10 ianuarie 2024, 21:39 | 1112

Prezentat de Sofia Obadă

Cele mai importante titluri ale ediției:

1. Regimul separatist de la Tiraspol a anunțat că a anulat „regimul vamal preferențial” pentru fermierii moldoveni din Dubăsari, care au terenuri agricole amplasate după traseul Râbnița-Tiraspol. Acțiunea se vrea a fi un răspuns la introducerea taxelor vamale de către Chișinău. Ce spun reprezentanții Guvernului, aflați imediat!

2. Un nou episod în dosarul „Frauda bancară”. Omul de încredere al fostului deputat PD, Vladimir Andronachi, a ajuns pe mâna oamenilor legii. Vorbim despre Anatolie Blonschi, care a fost reținut de procurori și ofițerii CNA la punctul de trecere a frontierei Leușeni-Albița.

3. Aproape o sută de elevi sunt nevoiți să stea la ore în condiții ce le-ar putea afecta sănătatea. În plină iarnă, când afară viscolește, iar temperatura aerului ajunge și la minus 15 grade, acoperișul gimnaziului din satul Gașpar, raionul Edineț, rămâne nereparat încă din vară.

4. Membrii Asociației obștești „Părinți Solidari” atenționează că părinții elevilor din Chișinău ar putea să fie puși în situația de a înregistra cheltuieli suplimentare. Se întâmplă după ce municipalitatea a decis să nu mai finanțeze grupele cu program prelungit pentru elevi.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie