Venera Gasparean spune că nu știe cine sunt persoanele care l-au bătut pe fiul ei, însă este sigură că este la comanda lui Vladimir Plahotniuc. Șeful Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale, Nicolae Chitoroagă, ne-a spus că nu are nicio atribuție cu ceea ce se întâmplă în penitenciare. Purtătorul de cuvânt al Administrației Naționale a Penitenciarelor promite o reacție în zilele următoare. Liderul PD, Vladimir Plahotniuc, nu a răspuns la telefon.

Venera Gasparean spune că nu are acces în Penitenciarul nr 13 să vadă care este adevărata stare de lucruri. Nu a putut intra în interior și echipa noastră de filmare.

În 2016, David Davitean a fost condamnat de prima instanță la 16 ani de pușcărie pentru mai multe infracțiuni. Davitean spune că arestul său a fost pus la cale de către Vladimir Plahotniuc, pentru a-l determina pe killerul Vitalie Proca, deţinut în orașul Tulcea, să declare în scris că nu-l cunoaşte pe oligarh. Afirmația a fost confirmată de către Proca în interviul pentru Jurnal TV. Plahotniuc a respins acuzațiile. Pronunțarea sentinței pentru Davitean a fost amânată pentru 13 septembrie.