Jurnalul orei 19, 27 Octombrie
Jurnalul orei 19:00 27 octombrie 2023, 21:35 | 917

Prezentat de Sofia Obadă

Cele mai importante titluri ale ediției:

1. Moscova a trimis în regiunea separatistă a Republicii Moldova 2500 de manuale de istorie pentru clasa a IX-a. Elevii din stânga Nistrului vor învăța despre, cităm, reunificarea Crimeei cu Rusia sau teroarea neonaziștilor ucraineni. Cum au reacționat autoritățile de la Chișinău, vedeți imediat!

2. Consiliul Audiovizualului i-a amendat pe doi distribuitori din autonomia găgăuză cu 290 de mii de lei, în total, pentru că au retransmis programe informative și analitice ale posturilor de televiziune din Rusia și Belarus.

3. Partidul Șansă ar fi fost finanțat ilegal din Federația Rusă. Șeful Inspectoratului General al Poliției, Viorel Cernăuțeanu, a oferit detalii despre perchezițiile de ieri în care au fost vizați membrii partidului cu pricina. Potrivit lui, aceștia ar fi camuflat banii sub forma unor donații făcute de simpatizanți.

4. Șoferița care a lovit mortal o biciclistă, aseară, la Briceni, este o angajată a Inspectoratului General al Poliției de Frontieră. Informația a fost confirmată de către ministrul de Interne, Adrian Efros, după ședința Guvernului. Ce spune oficialul despre circumstanțele accidentului, aflați la știri!

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie