Jurnalul orei 15, 19 Ianuarie
Jurnalul orei 15:00 19 ianuarie 2024, 21:35 | 631

Prezentat de Călin Jucovschi

Zeci de oameni au mers dimineața la biserica din Ghidighici, unde au fost oficiate slujbe și s-a pregătit agheasma, de Boboteaza pe stil vechi. Lumea zice că folosește apa sfințită anul împrejur, pentru a scăpa de boli sau pentru sfințirea casei. Agheasma trebuie să fie la orice gospodar din casă, ne-au zis și localnicii, și preotul din Ghidighici.

Primesc salarii mari, dar nu fac nimic, de doi ani încoace! Este vorba despre 13 judecători propuși de Consiliul Superior al Magistraturii pentru numirea în funcție până la atingerea plafonului de vârstă. CSM nu poate nici să-i demită, nici să-i propună pentru reconfirmare în funcție, a declarat aseară la postul nostru de televiziune președintele interimar al CSM, Sergiu Caraman.

Foști ofițeri de informații, cetățeni ai Republicii Moldova, care au fost, în diferite perioade, demiși și eliberați din funcție pentru acțiuni coruptibile, sunt pe cale să destabilizeze societatea și securitatea regională. Despre acest lucru anunță Serviciul de Informații și Securitate, potrivit căruia, se va încerca compromiterea relațiilor diplomatice stabilite de Republica Moldova cu Ucraina, în mod special.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie