Jurnalul orei 19, 24 Ianuarie
Jurnalul orei 19:00 24 ianuarie 2024, 21:33 | 796

Prezentat de Sofia Obadă

Cele mai importante titluri ale ediției:

1. Nicu Popescu renunță la funcția de ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene. Șeful diplomației de la Chișinău și-a anunțat demisia astăzi, la sediul instituției. Popescu va fi înlocuit nu cu un ministru, ci cu doi.

2. Recent, în transportul public au apărut pliante în care locuitorii capitalei sunt îndemnați să semneze petiția inițiată de primarul Ion Ceban, care cere guvernului ca 50% din contribuțiile Chișinăului la bugetul de stat să revină capitalei. Campania primarului este promovată și prin mesaje audio difuzate în troliebuze, dar și prin pliante plasate în cutiile poștale.

3. Partidul Șor, declarat neconstituțional în iunie trecut, a fost radiat din Registrul de stat al persoanelor juridice, printr-o decizie a Agenției Servicii Publice. Avocatul lui Ilan Șor a declarat că decizia ar fi una ilegală.

4. Suedia este cu un pas mai aproape de a deveni stat membru al Alianței Nord-Atlantice. Parlamentul de la Ankara a ratificat aseară aderarea Suediei la NATO. Ungaria rămâne, deocamdată, singurul stat membru al NATO, care nu a ratificat aderarea Suediei.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie