Nicu Popescu a avut astăzi o întrevedere cu omologul său de la Zagreb, Gogdan Grlic Radman
Politic 1 februarie 2022, 20:27 | 688

La Chișinău a fost semnat astăzi Memorandumul de înțelegere între Ministerul de Externe al Republicii Moldova și Ministerului de Externe al Croației. Într-o declarație de presă prilejuită de acest eveniment, Nicu Popescu și omologul său de la Zagreb, Gordan Radman, au declarat că în cadrul discuțiilor au abordat modalitățile de fortificare a relațiilor bilaterale, agenda de integrare europeană și actualitatea internațională.

NICU POPESCU ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene: "Avem relații politice excelente cu Croația. Croația ne sprijină în procesul nostru de integrare europeană, în discuțiile și inițiativele, pe care le avem cu Uniunea Europeană și care vizează apropierea și integrarea Republicii Moldova în spațiul european. Uniunea Europeană și Croația au fost mereu alături de țara noastră, inclusiv în momente mai dificile, inclusiv în perioada crizei energetice și pandemice din ultimele luni."

GORDAN GRLIC RADMAN, ministrul Afacerilor Externe și Europene al Croației: "L-am asigurat pe Nicu Popescu de tot sprijinul plenar al Croației în implementarea de către Republica Moldova a prevederilor Acordului de asociere, dar și a zonei de liber schimb, precum și agenda de reforme ambițioase pe care și-a asumat-o guvernul de la Chișinău. Astăzi, în cadrul întrevederii am reafirmat susținerea Croației pentru suveranitatea și integritatea teritorială a Republicii Moldova, precum și susținerea poziției în reglementarea conflictului transnistrean, cu precădere în formatul cinci plus doi."

Ministrul de Externe al Croației a avut întrevederi separate cu președintele Maia Sandu, cu prim-ministrul Natalia Gavrilița, cu președintele Parlamentului, Igor Grosu, și cu ministrul Economiei, Sergiu Gaibu.

Opinia ta contează. Comentează!