O tânără se afla în concediu de îngrijire a copilului, când întâmplător a văzut un accesoriu minunat
Social 10 octombrie 2023, 19:29 | 4394

O tânără se afla în concediu de îngrijire a copilului, când întâmplător a văzut un accesoriu minunat. Tot atunci și-a zis că poate să facă la fel, sau chiar mai bine. Vorbim despre Veronica Arama, din Chișinău, care de un an încoace face genți, folosind doar mărgele, fire elastice și pasiune.

Ideea de a confecționa genți i-a venit spontan, spune tânăra meșteriță.

VERONICA ARAMA, meșter: "Uitându-mă pe internet vedeam out-fituri cu asemenea gentuțe și evident că voiam și pentru mine. Am analizat. Și am văzut că sunt puțini oameni care le fac. Am analizat calitatea lucrărilor și am zis că nu, am de gând să fac asta singură, pentru mine, pentru că pot."

Zilnic exersa pentru a face un lucru calitativ. Când i-a mers vestea de femeie cu mâini de aur, a înțeles că nu degeaba pierde timpul. S-a bucurat și de susținerea soțului.

VERONICA ARAMA, meșter: "S-a stârnit interes din partea prietenilor, cunoscuților față de lucrările mele. Au apărut întrebări, vinzi? faci la comandă? M-am consultat cu soțul și i-am spus, uite, interes este, ce să fac? Soțul evident mi-a spus că dacă tu ai încredere în ceea ce faci evident încearcă. Și uite așa s-a vândut una, două, trei, cinci, șase."

Deși a excelat în măiestrie, Veronica Arama zice că multe genți le face cu sânge, la propriu.

VERONICA ARAMA, meșter: "Asta a fost una din cele mai grele lucrări dificultatea este anume în mărgele. Ele se dau foarte greu lucrării, au o structură cam înțepătoare să zicem așa și foarte tare dor degetele atunci când vrei să fixezi magnetul, când vrei să faci mânerul."

Veronica Arama vrea acum să deschidă un atelier de confecționare a genților.

Opinia ta contează. Comentează!