Deghizați în sportivi ucraineni
Externe 23 septembrie 2019, 18:14 | 933

Zece migranţi sirieni, echipați sport, au încercat să urce într-un avion cu destinaţia Elveţia, pe aeroportul din Atena, pretinzând că sunt o echipă de volei din Ucraina. Cum s-a încheiat aventura lor, aflați din următorul grupaj de știri externe.

GRECIA Deghizați în sportivi și cu gențile pline de mingi de volei, cei 10 tineri sirieni intenționau să părăsească Grecia, unde ajunseseră ilegal, și aveau drept destinație orașul elvețian Zurich. La controlul pașapoartelor au prezentat acte ucrainene, lucru considerat suspect de autoritățile elene, care ulterior au constatat că documentele de călătorie erau false. Pretinșii sportivi au fost reținuți.

JAPONIA 19 oameni au fost răniți după ce un nou taifun a lovit Japonia, cu rafale care au depăşit 160 de kilometri pe oră. Vijelia însoțită de ploi torențiale a provocat inundații masive și a dat peste cap traficul feroviar și cel aerian. Au fost anulate peste 500 de zboruri. Localnicii din zonele afectate se așteaptă acum la alunecări de teren provocate de puhoaie.

ALBANIA Un cutremur de 5,6 grade pe Richter s-a produs în Albania, fiind catalogat drept cel mai puternic seism înregistrat în țară în ultimii 30 de ani. Epicentrul a fost localizat la o adâncime de 10 kilometri, în zona Durres. Mișcarea tectonică a fost resimţită pe o rază de 250 de kilometri, inclusiv în capitala Tirana. 68 de oameni au fost răniți și au avut nevoie de îngrijiri medicale, iar aproape 100 de locuințe au fost avariate. 

Opinia ta contează. Comentează!