Haos pe aeroporturile din SUA
Externe 3 ianuarie 2022, 21:01 | 643

Haos pe aeroporturile americane, dar și în alte zone, din cauza vremii și a noului val de infecții. Mii de curse aeriene sunt anulate, iar unii pasageri nu au ajuns acasă nici după patru zile de așteptare. Peste 15.000 de zboruri au fost amânate în întreaga lume, dintre care 7.561 - în Statele Unite.

Mai mulți membri ai echipajelor au fost depistați pozitiv la testul Covid, astfel companiile aeriene au dificultăți în asigurarea unor echipaje complete. Sunt pasageri care au avut și câte trei curse anulate una după alta, iar aeroporturile sunt arhipline. Autoritățile americane spun că au avut de verificat documente de sănătate pentru 10 milioane de pasageri. Potrivit presei, aceasta este una dintre cele mai aglomerate perioade în multe zone de pe glob, pentru că zeci de milioane de oameni revin din vacanța de Crăciun și Revelion, sau cel puțin încearcă să revină acolo unde locuiesc și muncesc.

Îmbarcarea într-un avion a fost o cursă cu obstacole în Statele Unite, duminică, în plină perioadă de revenire după vacanţele de Crăciun, cu peste 2.500 de zboruri anulate ca urmare a condiţiilor meteorologice nefavorabile şi a perturbărilor asociate variantei Omicron a coronavirusului, informează AFP.

Statele Unite au fost traversate începând de sâmbătă de o furtuna de iarnă. Au fost anulate 2.599 de zboruri interne. Varianta Omicron extrem de contagioasă îi împiedică pe mulţi piloţi şi membri ai personalului de zbor sau de la sol să vină la serviciu, fiind bolnavi. Această lipsă de personal obligă companiile să îşi reducă planurile de zbor. Weekendul trecut, imediat după Crăciun, aproximativ 7.500 de zboruri au fost anulate în întreaga lume.

Opinia ta contează. Comentează!