CSM a anulat hotărârea prin care judecătorul Gheorghe Balan a fost eliberat din funcție
Social 23 iulie 2019, 22:58 | 2426

Consiliul Superior al Magistraturii a casat astazi hotararea emisa anterior de Colegiul Disciplinar, prin care judecatorul Gheorghe Balan a fost eliberat din functie. Abaterea a fost constatata de CSM, doar ca lui Balan i-a fost aplicata o alta sanctiune, sub forma de mustrare. Decizia poate fi atacata in 30 de zile la Curtea de Apel Chisinau.

Gheorghe Balan susține că, după ce va vedea încheierea motivată, o va contesta la Curtea de Apel. Balan spune că se va adresa președintelui pentru a cere anularea decretului de eliberare din funcție. Asta deși dispoziția, spune judecătorul, urma să fie anulată în baza unei hotărâri de săptămâna trecută a Curții de Apel.

Colegiul Disciplinar l-a sancționat pe Gheorghe Balan după ce a verificat faptele invocate într-o sesizare a Serviciului de Informații și Securitate, dar și o plângere comună, semnată de primarul și câțiva consilieri din satul Puhăceni, raionul Anenii Noi, localitatea de baștină a soției judecătorului. Semnatarii au invocat că magistratul ar fi participat la adunările organizației teritoriale a Platformei Demnitate și Adevăr. Atunci, Gheorghe Balan a fost acuzat că s-a implicat în activități interzise unui judecător. Precizăm că numele judecătorului Gheorghe Balan a apărut și într-o rezoluție a Parlamentului European, care și-a exprimat îngrijorarea privind drepturile judecătorilor independenți. 

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie