Platforma web EU4Moldova.md, lansată
Social 16 octombrie 2019, 19:00 | 832

Investitii in mai mult de cinci mii de intreprinderi, 15 mii de locuri de munca si 700 de kilometri de drumuri reparate in 2018. Acestea sunt doar cateva rezultate ale celor o mie de proiecte sustinute financiar de Uniunea Europeana in Republica Moldova. Toate aceste programe de succes, realizate in 12 sectoare de dezvoltare, au fost prezentate ieri, cand a fost lansata oficial platforma web EU4Moldova.md.

Printre beneficiarii proiectelor finanțate de Uniunea Europeană, prezenți la lansarea oficială a platformei EU4Moldova.md sunt doi locuitori din satul Hârbovăț, raionul Călărași, și, respectiv, municipiul Comrat.

Ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova a declarat în cadrul evenimentului că blocul comunitar susține financiar localnicii pentru ca ei, la rându lor, să-și realizeze planurile legate de muncă și educație.

Iar ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, susține că sprijinul european pentru proiectele implementate aici înseamnă aducerea Europei în Republica Moldova.

Platforma EU4Moldova.md cuprinde toate informațiile despre proiectele finanțate de Uniunea Europeană în Republica Moldova. În prezent, țara noastră este cel mai mare recipient de ajutor financiar din partea comunității, pe cap de locuitor, din vecinătatea UE. 

Opinia ta contează. Comentează!