Răspuns primit după aproape doi ani
Social 22 octombrie 2019, 21:28 | 1659

Jurnal TV a primit un raspuns oficial pe care l-a asteptat aproape doi ani. Consiliul Concurentei a reactionat cu o constatare la o plangere colectiva privind monopolul pietei publicitare. Institutia afirma doar ca desfasoara o investigatie in stricta conformitate cu legea. Cat timp va dura ancheta, nu este precizat. Semnatarii plangerii, intre care si postul nostru de televiziune, vor continua lupta impotriva monopolului.

Răspunsul primit din partea Consiliului Concurenței a venit la începutul lunii și vine la solicitarea repetată a postului nostru de televiziune.

”Răspunsul Consiliului Concurenței dovedește că nu se vrea demonopolizarea pieței de publicitate”, afirmă semnatarii sesizării.

Reprezentanții postului de televiziune PRO TV ne-au declarat că, în opinia instituției, Consiliul Concurenței a avut suficient timp pentru a constata existența concurenței neloiale pe piața de publicitate și pentru a întreprinde măsurile necesare. În ianuarie trecut, patru posturi de televiziune au depus o sesizare la Consiliul Concurenţei, în care au denunţat înţelegerea dintre două case de vânzări: Casa Media și Exclusiv Sales House, privind împărţirea pieţei de publicitate. Sesizarea a fost semnată de Jurnal TV, TV 8, Pro TV şi RTR Moldova, care consideră că cele două case de publicitate sunt controlate politic. 

Opinia ta contează. Comentează!