Elevi internați cu intoxicație
Social 6 martie 2019, 19:58 | 1140

Zece elevi din comuna Tohatin, municipiul Chișinău, au fost internați ieri în spital, iar al 11-lea - în această după-amiază. Asta după ce ar fi mâncat la cantina gimnaziului din sat. Unii medici sunt însă de părere că elevii s-au îmbolnăvit încă luni, din cauza apei de la robinet. De la lecții au lipsit astăzi mai mulți copii, care la fel prezintă simptome de toxiinfecție alimentară. Cauza exactă a îmbolnăvirii va fi cunoscută în cinci zile.

Elevii care au venit la ore au fost consultaţi de către un medic de familie.

Din acest motiv, medicul presupune că elevii s-au intoxicat cu apa de la robinet.

Natalia Nicu, diriginta clasei a treia a Gimnaziului din Tohatin, ne-a spus că luni seara doi elevi au avut febră, iar pe parcursul zilei de marți au și vomitat. Astăzi, din 18 copii, doar patru au fost la ore. Ceilalți sunt bolnavi.

O altă învățătoare, Svetlana Vozian, ne-a spus că primul copil din clasa ei s-a îmbolnăvit luni seara.

Altor copii li s-a făcut rău însă ieri la amiază, ne-au mai declarat profesorii.

Alţi diriginți ne-au spus că elevii din clasa lor nu au venit la ore pentru că s-au temut să nu se infecteze și ei.

Din cauză că au lipsit mai mulți copii, s-au desfășurat doar câteva lecții.

Astăzi, specialiștii de la Agenția Națională pentru Sănătate Publică și de la cea pentru Siguranța Alimentelor au prelevat probe din mâncarea consumată de elevi. Analizele de laborator vor stabili în cinci zile din ce motiv s-au intoxicat copiii, ne-a spus purtătoarea de cuvânt a Ministerului Sănătății. Până atunci, autoritățile din Chișinău au sistat activitatea Combinatului de Alimentație Publică „Adolescența” din sectorul Ciocana, care livra hrană inclusiv elevilor de la gimnaziul respectiv.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie