Calitatea aerului atmosferic în municipiul Chișinău nu a fost afectată semnificativ de emisiile rezultate în urma incendiului
Social 10 octombrie 2022, 20:34 | 852

Calitatea aerului din municipiul Chișinău nu a fost afectată semnificativ de emisiile provocate de incendiul de ieri, la depozitul de stocare și sortare a deșeurilor de pe strada Uzinelor. Este concluzia Agenției de Mediu după investigațiile efectuate în laborator. Potrivit IGSU, focarul a fost lichidat complet în această dimineață, aproape de ora 4.00.

COMUNCIATUL AGENȚIEI DE MEDIU: "Reieșind din rezultatele investigațiilor efectuate de Laboratorul de Referință de Mediu din cadrul Agenției de Mediu, calitatea aerului atmosferic în municipiul Chișinău nu a fost afectată semnificativ de emisiile rezultate în urma incendiului, care a avut loc pe 9 octombrie la depozitul de stocare și sortare a deșeurilor (inclusiv din plastic)... Atenționăm că nu este exclus efectul de acumulare, cu o ulterioară afectare atât a sănătății populației, cât și a mediului înconjurător, prin intensificarea proceselor de eutrofizare și acidificare în timpul căderii precipitațiilor."

Pompierii au luptat cu flăcările aproape 24 de ore.

COMUNICATUL IGSU: "În acțiunile de lichidare a situației excepționale au fost implicați 57 de angajați ai IGSU cu opt autospeciale de intervenție. Au fost antrenați 24 de angajați din cadrul autorităților publice locale, cu patru autocisterne, 13 autobasculante, trei excavatoare și două buldozere. Incendiul a fost lichidat în dimineața zilei de 10 octombrie, la ora 03:46."

În dimineața zilei de 9 octombrie, pompierii IGSU au intervenit de urgență pe strada Uzinelor din Chișinău. Apelul la 112 a fost recepționat la ora 04:51. Ajunși la fața locului, pompierii au stabilit că focul a cuprins depozitul de stocare a deșeurilor. Focul a acoperit o suprafață de 2 mii 250 de metri pătrați, fiind afectate trei remorci, cu deteriorarea parțială a carcaselor și copertinelor. Victime nu au fost raportate. Cauza și circumstanțele izbucnirii incendiului urmează a fi stabilite.

Opinia ta contează. Comentează!