Nu li s-a permis să-l vadă pe Petic
Politic 26 aprilie 2019, 17:39 | 1299

Șefii Penitenciarului nr 13 au închis ușa în fața deputaților Blocului ACUM Platforma DA și PAS. Aceștia aveau intenția să-l vadă astăzi pe Gheorghe Petic, dar accesul le-a fost blocat, pentru că nu ar avea o confirmare a Biroului Permanent al Parlamentului. ”Este un alt abuz din partea puterii”, au reacționat deputații Blocului ACUM.

Deputații Blocului ACUM și mai mulți susținători ai lui Gheorghe Petic au decis să meargă în vizită la acesta pentru că dețin informații, potrivit cărora, deținutul este maltratat în penitenciar.

La fața locului, deputaților li s-a spus că nu-l pot vizita pe Gheorghe Petic, deoarece nu au în acest sens o hotărâre a Biroului Permanent al Parlamentului.

”Este un alt abuz din partea puterii”, au reacționat deputații Blocului ACUM.

Nemulțumiți, susținătorii lui Petic au cerut eliberarea din detenție a ofițerului în rezervă Gheorghe Petic.

Gardienii nu le-au permis deputaților nici să-i transmită colete lui Gheorghe Petic.

La mijlocului lunii martie, deputaților Blocului ACUM Platforma Da și PAS le-a fost interzis accesul la Gheorghe Petic, când acesta se afla la Penitenciarul de la Rezina. Atunci, administrația închisorii a invocat o așa numită zi sanitară. Precizăm că la ultima ședință de judecată în noul dosar intentat pentru huliganism, ofițerul în rezervă Gheorghe Petic a mărturisit că a fost bătut de către șeful Penitenciarului numărul 13, Igor Pântea. Acuzația a fost însă respinsă de conducerea instituției. Ofițerul în rezervă a fost condamnat recent la trei ani și șase luni de pușcărie și va trebui să plătească și o amendă de 30 de mii de lei într-un dosar, în care este acuzat de viol și violare de domiciliu. Petic a respins învinuirile, declarând că este vorba despre un dosar deschis din considerente politice, după ce a deconspirat o schemă de contrabandă cu țigări, în care ar fi implicați funcționari de pe ambele maluri ale Prutului.

Opinia ta contează. Comentează!