Andrei Donică a fost condamnat
Social 13 octombrie 2018, 14:50 | 4965

Activistul Andrei Donică, învinuit de huliganism după ce l-a stropit cu o găleată cu lapte pe ministrul Finanțelor, Octavian Armașu, a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare. Hotărârea a fost luată la sfârșitul lunii septembrie fără ca inculpatul să fie anunțat. Andrei Donică susține că această decizie a fost luată cu grave încălcări de procedură și că o va ataca la Curtea de Apel. Judecătorul Sergiu Lazari, care l-a condamnat pe Donică, nu a fost de găsit pentru comentarii. Nu a răspuns la telefon nici Octavian Armașu.

Andrei Donică afirmă că decizia instanței urma să fie luată la o ședință la care a participat și el, dar judecătorul a hotărât să o amâne.

Donică este de părere că NU a fost anunțat la timp despre hotărârea primei instanțe ca să nu o poată contesta.

Activistul civic susține însă că va face tot posibilul pentru a putea ataca decizia Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, la Curtea de Apel.

În septembrie 2016, Andrei Donică l-a stropit pe ministrul Finanțelor, Octavian Armașu, cu o găleată cu lapte lângă Guvern. El i-a reproșat oficialului că puterea a pus pe umerii cetățenilor datoria de peste 13 miliarde de lei apărută în rezultatul fraudei bancare.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie