Jurnalul orei 17, 9 Septembrie
Jurnalul orei 17:00 9 septembrie 2022, 17:09 | 767

Prezentat de Vasile Luchianu

Dosarul Energocom, în care fostul președinte Igor Dodon este învinuit de depășirea atribuțiilor de serviciu, a ajuns pe masa magistraților. Acesta a intrat în procedură la Judecătoria Chișinău, sediul Botanica.

Compania Air Moldova anunță că va relua operarea zborurilor spre Moscova, începând cu 1 octombrie. Se întâmplă după ce, în luna februarie, toate cursele aeriene spre și dinspre capitala rusă au fost sistate odată cu invadarea Ucrainei de către Rusia. Operatorul aerian a refuzat să ne spună care va fi durata zborurilor și care va fi costul acestora, în contextul în care spațiul aerian al Ucrainei rămâne închis, iar autoritățile de la Chișinău au permis călătoriile cu avionul doar pe direcția României, din motive de securitate.

Circulația trotinetelor electrice va fi reglementată. În Regulamentul Circulației Rutiere va fi introdusă noțiunea de ”trotinetă electrică”, iar cei care o conduc vor fi obligați să circule cu viteză redusă și doar pe o pistă specială. Reglementările vin la aproape trei ani de când în trafic sau printre pietoni au apărut primele trotinete electrice, iar modul de deplasare al acestora, generează dispute în rândul participanților la trafic.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie