Jurnalul orei 17, 14 Februarie
Jurnalul orei 17:00 14 februarie 2024, 20:49 | 611

Prezentat de Vasile Luchianu

Fermierii continuă să protesteze în mai multe regiuni ale țării. Vama Leușeni a fost astăzi blocată din nou, iar apoi trecerea a fost permisă pentru unele autocare. Asta după ce ieri agricultorii au anunțat că așteaptă inițierea unui dialog de la Guvern și Parlament, până în această dimineață. Pe de altă parte, premierul Dorin Recean a declarat astăzi că din anul 2020 și până în prezent au fost alocate circa șase miliarde de lei pentru sectorul agricol.

Încă o navă militară rusă a fost scufundată de forțele ucrainene. Este vorba despre Caesar Kunikov, o navă mare de debarcare, folosită pentru atacuri marine, dar și pentru transportarea trupelor și munițiilor. Operațiunea a fost executată de drone navale ucrainene. Serviciile militare de informații de la Kiev au precizat că este vorba despre drone kamikaze „Magura”, produse în Ucraina.

Inițiată în 2020, reabilitarea unei treceri subterane din Chișinău a inclus noi măsuri de siguranță, sisteme de supraveghere video și modernizarea iluminatului. În iulie 2021, autoritățile au anunțat că lucrările au luat sfârșit și totul este cum se cade. Și iată că acum, locuitorii din sectorul Ciocana semnalează o degradare a pasajului. Unii, cu experiență în domeniu, spun că s-a făcut o muncă necalitativă, dacă după doi ani și mai bine totul crapă și pică... Informația privind cheltuielile pentru acea reparație lipsește, deocamdată.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie