Ar trage de timp pentru a fi eliberat
Social 19 iunie 2019, 21:08 | 5543

Polițistul cercetat pentru omor intenționat într-un dosar deschis după ce, pe 21 iunie 2018, un tânăr a fost împușcat la o piscină din Hâncești, ar tergiversa procesul. Înainte de ședința de astăzi, la care urma să aibă loc ultima audiere, el a anunțat că este lipsit de apărare. Asta după ce familia sa ar fi reziliat contractul cu avocata din motiv că s-ar cunoaște cu familia victimei. Părinții tânărului împușcat și procurorul susțin însă că este vorba despre un pretext artificial pentru a ajunge în libertate peste două zile, atunci când se împlinește un an de când se află în detenție.

Avocatul părții vătămate, familia Osipciuc, ne-a spus că, până în prezent, au fost audiați toți martorii acuzării de stat și ambele părți participante la proces. Excepție este proprietarul piscinei. Însă audierea acestuia se lasă așteptată din motiv că ședințele se amână.

Acuzatorul de stat, Valentina Ciobanu, califică cererile inculpatului ca fiind abuzive și care au rol de a tergiversa examinarea cauzei.

La începutul ședinței, inculpatul a mărturisit că este lipsit de apărarea, întrucât a renunțat la serviciile avocatei precedente din motiv că ea ar fi colega de clasă a unei rude de-a părții vătămate. Astfel, pentru a continua ședința de astăzi, instanța de judecată i-a pus la dispoziție un apărător din oficiu. Doar că învinuitul a invocat că are nevoie de timp pentru a discuta cu acesta, iar întrucât acest termen nu i-a fost acordat, a cerut recuzarea judecătorului. Tatăl băiatului împușcat susține însă că motivul invocat de inculpat ar fi doar un pretext de a trage de timp și a ajunge în libertate peste două zile.

Cererea de recuzare a fost respinsă de către un alt judecător. O altă ședință a fost programată pentru mâine dimineață. Precizăm că incidentul a avut loc într-un centru de agrement din orașul Hâncești, pe 21 iunie 2018. Trei tineri, printre care fiul fostului deputat PD Anatolie Zagorodnîi și fiul adoptiv al șefului adjunct al Inspectoratului de Poliție Hâncești ar fi intrat fraudulos pe teritoriu privat, pentru a se scălda în piscină. Aceștia au fost surprinși de către proprietarul centrului de agrement, care a cerut implicarea șefului adjunct al Direcţiei Poliție Criminală a Inspectoratului de Poliție Hâncești. Ofițerul ar fi efectuat câteva împușcături în aer, dar și în direcția tinerilor, care încercau să părăsească în grabă piscina. Unul a fost rănit și a murit peste câteva ore, la Spitalul Raional Hâncești. A doua zi, ofițerul de poliție și proprietarul zonei de odihnă au fost reținuți. Ulterior, proprietarul piscinei a fost plasat în arest la domiciliu. Pe marginea acestui caz o fost pornit un dosar penal pentru omor intenționat, infracțiune care prevede până la 15 ani de închisoare. 

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie