Chișinăul devine mai poluat
Social 3 ianuarie 2023, 19:41 | 846

Activitatea industrială și traficul rutier sunt principalele cauze ale creșterii nivelului de poluare în atmosferă în municipiul Chișinău. Potrivit Agenției de Mediu, nivelul de poluare a depășit de două ori norma admisibilă! Autoritățile ar trebui să-i îndemne pe antreprenori să modernizeze instalațiile de purificare și să fluidizeze traficul în aria municipiului.

ATENȚIONAREA AGENȚIEI DE MEDIU PRIVIND POLUAREA: "În Chișinău au fost înregistrate concentrații sporite de particulele în suspensie, limita fiind depășită de 2,8 ori. Această depășire semnificativă a fost determinată atât de condițiile meteorologice, cât și de nivelul ridicat a traficului rutier, fumul și funinginea de la încălzirea locuințelor."

Nivelul ridicat de poluare a aerului poate duce la apariția sau acutizarea mai multor maladii, afirmă reprezentanții Agenției de Mediu.

MARINA LUNGU, șef de direcție, Agenția Mediului: "Desigur că aceste particule au un efect negativ asupra sănătății omului. Se resimt acutizări la persoanele care au maladii cardiovasculare sau respiratorii."

Înrăutățirea aerului din oraș este o mare problemă, ne-au spus locutorii, pe care i-am întâlnit în stradă.

Specialiștii sunt de părere că situația este îngrijorătoare, dar nu critică.

MARINA LUNGU, șef de direcție, Agenția Mediului: "Aceasta este o situație îngrijorătoare, dar nu este foarte gravă, pentru că dacă e să urmărim agențiile de mediu internaționale și rapoartele pe care le prezintă ei, acolo situația este și mai îngrijorătoare."

Potrivit autorității, au poluat simțitor mediul și focurile de artificii, deși au fost interzise.

Opinia ta contează. Comentează!