Încă patru deputați au anunțat că părăsesc Partidul Democrat și aderă la grupul „Pro Moldova”
Politic 8 mai 2020, 21:22 | 4432

Alți patru deputați au anunțat azi-dimineață că părăsesc Partidul Democrat și aderă la grupul „Pro Moldova”. Este vorba despre Violeta Ivanov, Vladimir Vitiuc, Elena Bacalu și Oleg Sârbu. Tot astăzi liderul grupului Pro Moldova, Andrian Candu, a propus crearea unui bloc anti-guvernamental.

Printre motivele invocate de deputati sunt, citam, „luptele interne, care duc la dezintegrarea formatiunii politice”. De asemenea, ei au spus ca isi doresc „mai multa libertate in luarea deciziilor”.

Pe de alta parte, liderul PDM Pavel Filip s-a angajat sa faca din formatiune o constructie politica autentica, bazata pe principii europene. Potrivit lui, cei care au parasit recent fractiunea nu au plecat din motive ideologice sau din diferente de viziuni.

Tot astazi, grupul PRO MOLDOVA a lansat un apel public catre fractiunile parlamentare si deputatii de buna credinta din majoritatea parlamentara pentru a forma un bloc anti-guvernamental. Adrian Candu cheama la unirea fortelor pentru a da jos guvernarea neprofesionista.

Iar Partidul Politic „SOR” considera ca in situatia actuala dispUtele politice intre fortele opozitiei, supararile si frustrarile trebuie lasate deoparte, pentru un scop comun: salvarea Republicii Moldova de un regim dictatorial, corupt si incompetent.

In replica, reprezentantii fractiunilor Platforma Demnitate si Adevar, dar si ai Partidului Actiune si Solidaritate sustin ca este nevoie de a schimba actuala guvernare, doar ca nu ar face niciodata o alianta cu Andrian Candu.

Nici seful statului nu a lasat fara reactie miscarile din scena politica. Potrivit lui Igor Dodon, daca plecarile din PDM vor continua, cel mai probabil se va ajunge la alegeri anticipate. In adresarea sa presedintele tarii a folosit insa un limbaj inadecvat.

Liderul Partidului Actiune si Solidaritate Maia Sandu nu a reactionat deocamdata la declaratiile lui Igor Dodon. 

Opinia ta contează. Comentează!