Jurnalul orei 19, 19 Aprilie
Jurnalul orei 19:00 19 aprilie 2023, 21:17 | 803

Prezentat de Sofia Obadă

Cele mai importante titluri ale ediției:

1. Federația Rusă și Putin personal sunt vinovați de începerea războiului împotriva Ucrainei. Astfel cred peste 44% dintre participanții la un sondaj realizat de Centrul de Investigații Sociologice și Marketing „CBS-Research”. În același timp, o mare parte dintre cei chestionați consideră că Rusia este în continuare un partener strategic pentru Republica Moldova. Ce spun sociologii despre impactul propagandei Kremlinului, aflați imediat!

2. Ministerul de Externe a declarat drept persona non grata pe teritoriul țării noastre un reprezentant al Ambasadei Federației Ruse la Chișinău. Acesta este obligat să părăsească teritoriul Republicii Moldova. Se întâmplă după ce la minister a fost convocat Ambasadorul Federației Ruse, Oleg Vasnețov. Ce a servit drept temei pentru aceste acțiuni, vă spunem la știri!

3. Faptul că Ilan Șor deține dubla cetățenie, a Republicii Moldova și a statului Israel, nu înseamnă că nu poate fi extrădat în țara noastră. Este declarația șefei Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin. Aceasta a menționat că Ilan Șor a apărut în baza de date a persoanelor căutate de Interpol și poate fi arestat în orice moment.

4. Parlamentul European cere începerea negocierilor de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană până la finele anului curent, după îndeplinirea celor nouă recomandări enunțate de Comisia Europeană. O rezoluție în acest sens a fost adoptată de legislativul european, cu o largă majoritate.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie