Tot mai multe cazuri de gripă
Social 5 ianuarie 2023, 19:42 | 239

Peste 200 de cazuri de gripă au fost înregistrate timp de o săptămână. Cele mai multe au fost înregistrate în municipiul Chișinău. Specialiștii recomandă populației respectarea în continuare a măsurilor de profilaxie.

Potrivit Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, doar în municipiul Chișinău au fost înregistrate 163 de cazuri. Din numărul total de bolnavi cu gripă sezonieră, 128 (63,5%) au fost spitalizați.

De la începutul perioadei de monitorizare, 3 octombrie 2022, au fost înregistrate în total 722 de cazuri de gripă sezonieră și 123 de mii 447 de cazuri de infecții acute ale căilor respiratorii. Ponderea cazurilor infecțiilor respiratorii acute severe, din numărul total de internări în instituțiile medicale, indiferent de cauză, a variat între 2,9% – 6,7%.

În același timp, pe parcursul săptămânii trecute s-au înregistrat peste 360 de cazuri noi de Covid-19, după efectuarea a peste 14 mii de teste. Trei persoane au murit din cauza virusului.

ANSP recomandă populației respectarea în continuare a măsurilor de profilaxie - respectarea distanței fizice, igienei personale, apelarea la medic la apariția simptoamelor compatibile cu gripa și evitarea locurilor aglomerate, purtarea măștilor în transport, monitorizarea stării sănătății copiilor de vârstă preșcolară și elevilor, și vaccinarea antigripală.

Opinia ta contează. Comentează!