Au manifestat împotriva violenței
Social 19 noiembrie 2019, 18:26 | 2770

Au spus un NU hotărât violenței verbale și fizice față de copii, în cadrul unei manifestații publice. Astfel au marcat astăzi elevii Liceului „Onisifor Ghibu” din Chișinău Ziua Mondială de Prevenire a Abuzului asupra Copiilor. Participanții la acțiune au hotărât să atragă atenția tuturor asupra fenomenului.

Așa au marcat elevii de la Liceul „Onisifor Ghibu” din capitală Ziua Mondială de Prevenire a Abuzului asupra Copiilor. Îmbrăcați în alb și cu baloane violete, aceștia au dorit să promoveze o viață în care agresiunea fizică sau verbală să nu mai existe.

Deși la școală nu există o materie dedicată luptei contra violenței, profesorii nu ezită să le vorbească elevilor despre consecințele unei palme sau al unui abuz verbal. Întrebați ce este violența, adolescenții ne-au oferit diverse definiții.

Ca să testăm teoria, le-am adresat elevilor și câteva întrebări de ordin practic.

Lansată în 2000, de către The Women’s World Summit Foundation, Ziua Mondială de Prevenire a Abuzului asupra Copiilor are scopul de a mobiliza guvernele şi societatea să ia măsuri pentru prevenirea violenței asupra copiilor și adolescenților. 

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie