Igor Dodon s-a dus ieri în raionul Dondușeni să taie panglica la inaugurarea unui centru medical recent construit
Politic 12 iunie 2020, 21:06 | 5946

Igor Dodon s-a dus ieri în raionul Dondușeni să taie panglica la inaugurarea unui centru medical recent construit. Echipa noastră de filmare se afla în zona de nord pentru un subiect cu impact social, dar anunțul că în satul Pocrovca vine cortegiul de la Chișinău ne-a făcut să mai zăbovim pentru un alt reportaj.

Agitația în fața clădirii primăriei a început cu câteva ore până la venirea lui Dodon. Primii care au ajuns la fața locului au fost bodyguarzii, care au verificat zona, după ce s-au isprăvit cu deblocarea mașinii...

Forfotă și în spatele primăriei, unde zeci de săteni îmbrăcați ca de Paște s-au adunat la ușa noului centru medical. Ceva mai devreme au decorat clădirea cu baloane... Toate, pentru oaspetele din Chișinău.

A fost adus și un samovar, dar când a înțeles că am putea filma și masa festivă, primarul și-a amintit de pandemie și ne-a rugat să părăsim clădirea. „Prea multe persoane într-un spațiu închis”, ne-a spus el, fără mască.

Am fost opriți și de paza președintelui...

Când vine cortegiul lui Dodon, din opt mașini, paza lui decide să ne verifice legitimațiile și să... ne taie accesul. Este lăsat pe ”verde” doar echipa de la Accent TV. După o scurtă discuție în contradictoriu, ni se permite să filmăm...

De această dată, Dodon și-a pus masca, fiind blamat anterior pentru că nu respecta regulile impuse.

În aplauze, Dodon taie panglica și face o excursie prin centrul medical. Apoi, iese la mulțime și vorbește despre viitor.

În ciuda restricțiilor stabilite din cauza pandemiei, Igor Dodon a făcut zeci de deplasări în teritoriu, unde a vizitat fabrici, familii cu mulți copii, vârstnici sau veterani de război. 

Opinia ta contează. Comentează!