Au reușit să facă față provocărilor
Social 17 noiembrie 2023, 20:11 | 503

Peste 200 de femei cu spirit întreprinzător au abordat astăzi, într-o conferință, cum să-și dezvolte afacerile pe timp de criză. Au fost discutate și acțiunile autorităților privind integrarea persoanelor strămutate forțat în Republica Moldova. Prezente la eveniment au fost și femeile refugiate din Ucraina, care au organizat o expoziție artizanală.

Cristina ajuns aici în martie 2022, din Odesa, unde era bibliotecar. Lucrurile s-au schimbat odată cu declanșarea războiului. În Chișinău, Cristina a trebuit să-și câștige un ban pentru a se întreținere, așa că a hotărât să facă ce poate mai bine.

Pe timp de pandemie, Maria Bumbu a reușit să inițieze o afacere cu pungi ecologice, din lemn și iută, care se bucură de succes și peste hotare.

La eveniment au participat și partenerii externi.

DOMINIKA STOJANOSKA, reprezentantă UN Women Moldova: "Noi am văzut un element important al crizei globale în timpul pandemiei. Noi am evaluat această disensiune între femei și bărbați și locurile de muncă pentru ei. S-a văzut că în timpul pandemiei femeile au fost mai afectate de către criză."

Conferința s-a desfășurat în cadrul proiectului „Abilitarea femeilor afectate de crize pentru o societate mai bogată şi mai stabilă”, implementat de Consiliul Național al Tineretului, în parteneriat cu Asociația femeilor antreprenoare, cu susținerea UN Women, și finanțat de Fondul femeilor pentru pace și asistență umanitară.

Opinia ta contează. Comentează!