Afacere de milioane, pusă la „bătaie”
Social 19 iulie 2019, 15:59 | 14921

Un om de afaceri din Briceni susține că este supus unor presiuni din partea Fiscului, protejat de Partidul Democrat, care ar încerca să-i ia averea. Lui Valeriu Gorobeț i se cer acum peste 30 de milioane de lei drept impozite și penalități. În schemă ar fi implicat ambasadorul Republicii Moldova în Ungaria, Oleg Țulea. Diplomatul spune nu își amintește să-l fi întâlnit vreodată pe Gorobeț.

În toamna anului 2014, Valeriu Gorobeț a încheiat cu un businessman danez un contract de vânzare-cumpărare, potrivit căruia, danezul urma să-i achite, timp de cinci ani, 3,5 milioane de euro pentru complexul de creștere a porcinelor, care se întinde pe 36 de hectare. După ce a primit doar 200 de mii de euro, Inspectoratul Fiscal de Stat l-a anunțat că are de achitat aproximativ 16 milioane de lei, suma fiind impozitată integral, susține Gorobeț.

În aceste condiții, Valeriu Gorobeț a reziliat contractul cu danezul, care ar fi fost un interpus al Partidului Democrat.

Printr-o decizie a instanței de judecată, complexul a revenit în posesia lui Gorobeț, dar presiunile au continuat. În primăvara lui 2015, omul de afaceri ar fi fost chemat la sediul Organizației Teritoriale Edineț a Partidului Democrat.

Gorobeț susține că a respins oferta lui Țulea și au urmat consecințele.

Acum, omul de afaceri riscă să rămână fără complexul de creștere a porcinelor.

Oleg Țulea nu-și amintește să-l fi întâlnit vreodată pe Valeriu Gorobeț.

Reprezentanții Serviciului Fiscal de Stat ne-au comunicat că deciziile lor sunt legale, iar suma datorată este un rezultat al neonorării de către omul de afaceri a declarării veniturilor. Totodată, este negată implicarea politică a vreunui partid. Vladimir Plahotniuc nu este de găsit pentru o reacție. 

Opinia ta contează. Comentează!