Jurnalul orei 17, 18 Mai
Jurnalul orei 17:00 18 mai 2023, 17:37 | 611

Prezentat de Vasile Luchianu

Comisia pentru Situații Excepționale a modificat lista produselor ”social importante cu adaos comercial limitat”. Din listă au fost excluse peștele congelat, carnea de pasăre, varza, cartofii, morcovii și ceapa. Noile reglementări anulează interdicțiile impuse comercianților la aplicarea adaosului comercial. ”Decizia nu afectează sub nicio formă prețurile. Din contra, acestea ar putea să scadă în următoarea perioadă”, consideră expertul economic Veaceslav Ioniță.

PSRM le cere deputaților Vasile Bolea și Alexandr Suhodolski să renunțe la mandatele de parlamentar, dar și să părăsească Partidul Socialiștilor. Se întâmplă după ce Bolea, Suhodolski, dar și Victor Petrov, fost candidat pentru alegerea bașcanului din autonomia găgăuză, au fost surprinși pe Aeroportul Internațional Chișinău în timp ce se îndreptau spre Tel Aviv, unde se află fugarul Ilan Șor.

Prima ședință în dosarul privind concesionarea Aeroportului Internațional Chișinău a fost amânată. Judecătoria Buiucani a decis că, din cauza complexității cazului, urmează a fi format un complet de judecători. În acest dosar sunt învinuiți opt demnitari și funcționari publici, printre care fostul premier Iurie Leancă, fostul ministru al Economiei, Valeriu Lazăr și fostul director interimar al Aeroportului, Petru Jardan, devenit ulterior administratorul Avia Invest, compania care a concesionat aerogara timp de zece ani. Inculpații riscă până la opt ani de închisoare.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie