Tone de gunoi pe Muntele Everest
Externe 6 iunie 2019, 15:33 | 1306

O campanie de curățenie organizată pe Muntele Everest dovedește încă o dată faptul că oamenii își lasă amprenta peste tot. 11 tone de gunoi au fost recuperate de pe Everest, iar cei care au participat la acțiune au descris imagini deplorabile. Amănunte aflați din următorul grupaj de știri externe.

NEPAL Potrivit autorităților din Nepal, la campania de curăţenie au participat 20 de căţărători şerpaşi, care au găsit pe munte deşeuri ce se aflau acolo chiar și de zeci de ani. Alpiniștii au povestit că au văzut imagini dezolante: tuburi de oxigen folosite, corturi sfâşiate, funii, scări stricate, conserve şi ambalaje de plastic. Acestea au ieșit la iveală în urma topirii zăpezilor. Astfel, au fost adunate 11 tone de gunoi şi au fost descoperite osemintele a patru oameni. Din 1954, când primul om a ajuns pe vârful de 8.848 de metri, peste cinci mii de persoane au bifat această reuşită, iar alte câteva mii au încercat.

STATELE UNITE Beverly Hills va deveni primul oraş din lume care interzice orice formă de comerț cu tutun și produse ce conţin nicotină. Decizia a fost luată de consiliul local şi va intra în vigoare în anul 2021. Se va aplica în magazine, farmacii şi benzinării. Excepţie vor face doar cluburilor private pentru amatorii de trabuc, considerate un simbol pentru acest oraş, dar și hotelurile. Oficialii din Beverly Hills au impus deja restricţii drastice în privinţa utilizării tutunului în localitate. A fost interzis fumatul la cozile formate în aer liber, în vehicule oprite şi în cele în care se află minori, în parcuri şi grădini, dar şi pe trotuare.

VATICAN Papa Francisc a aprobat oficial modificarea rugăciunii „Tatăl Nostru” pentru slujbele catolice. Schimbarea vizează doar un fragment de frază din celebra rugăciune, mai precis expresia „nu ne duce pe noi în ispită”, care devine „nu ne lăsa să cădem în ispită”. Suveranul Pontif a considerat că noua versiune este mai bună, pentru că precedenta putea implica faptul că Dumnezeu duce oamenii în ispită, o acţiune contrară lucrurilor propovăduite în Evanghelie. 

Opinia ta contează. Comentează!