Doi frați riscă până la 20 de ani de închisoare sau detenție pe viață pentru tentative de omor
Social 16 octombrie 2019, 18:52 | 1699

Doi frati risca detentie pe viata pentru tentative de omor la comanda. Procurorii spun ca cei doi barbati, originari din Chisinau, sunt asasini periculosi. Unul dintre ei are pregatire militara. In casele lor au fost depistate mai multe obiecte, care confirma savarsirea crimelor, precum si o arma de foc. Potrivit anchetatorilor, killerii au primit cate 15 mii de dolari pentru fiecare tentativa de omor.

Măsurile speciale de investigații în privința celor doi făptași au durat aproximativ un an. S-a stabilit că în anii 90, ei au făcut parte dintr-o grupare criminală, care activa în localitățile din sudul Republicii Moldova. Indivizii au fost încătușați acum două săptămâni, după ce au comis două tentative de omor: una în sectorul Botanica al Chișinăului, și alta - în satul Stoianovca, raionul Cantemir.

Potrivit șefului adjunct al Direcției pentru combaterea crimelor grave din cadrul Inspectoratului Național de Investigații, Igor Zglavuță, ținta din sectorul Botanica era un bărbat de 46 de ani. Din fericire, el a supraviețuit.

Al doilea caz s-a întâmplat pe 21 noiembrie 2018. Un necunoscut l-a sunat pe un om de afaceri din satul Stoianovca, raionul Cantemir, și i-a cerut să iasă în stradă. Bărbatul a ieșit doar în curtea casei, unde a fost împușcat și lăsat să zacă într-o baltă de sânge.

În cazul de la Stoianovca a fost identificat comanditarul - partenerul de afaceri al victimei. Alte două persoane au avut rolul de organizator și intermediar. Cei doi killeri au primit câte 15 mii de dolari pentru fiecare tentativă de omor. După reținere, polițiștii au efectuat percheziții la domiciliile suspecților, unde au depistat multe telefoane mobile, cartele SIM și stații radio, precum și o armă de foc, folosită în una dintre infracțiuni. Suspecții în vârstă de 39 și, respectiv, 40 de ani, riscă acum până la 20 de ani de închisoare sau detenție pe viată. 

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie