Jurnalul orei 19, 26 Mai
Jurnalul orei 19:00 26 mai 2023, 20:25 | 915

Prezentat de Sofia Obadă

Cele mai importante titluri ale ediției:

Deputatul Partidului Șor Marina Tauber a rămas, din nou, fără imunitate parlamentară. Deputații puterii au aprobat cererea procurorului general interimar, Ion Munteanu. Tauber poate fi arestată și trimisă în judecată în baza a trei cauze penale.

Ministerul de Externe analizează modalități de instituire a parității diplomatice între Republica Moldova și Federația Rusă, la solicitarea deputatului PAS, Adrian Cheptonar. Acesta afirmă că în Ambasada Rusă sunt mulți colaboratori ai serviciilor speciale rusești.

Asociația „Forța Fermierilor” va organiza, în perioada 7-30 iunie, un protest nonstop în Piața Marii Adunări Naționale. La manifestație vor participa o mie de persoane cu 300 de unități de tehnică agricolă.

Republica Moldova nu dispune de suficienți specialiști, care ar putea identifica precoce cancerul colorectal la oamenii din grupurile de risc. Nu avem nici prea multe aparate pentru a face acest lucru. Din cele 17 dispozitive pentru colonoscopie de la Institutul Oncologic, doar cinci lucrează.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie