Jurnalul orei 19, 11 Iulie
Jurnalul orei 19:00 11 iulie 2023, 19:59 | 745

Prezentat de Sofia Obadă

Cele mai importante titluri ale ediției:

1. Ambasada Rusiei la Chișinău respinge acuzațiile Serviciului de Informații și Securitate cu privire la implicarea a doi cetățeni ruși, agenți ai FSB-ului, în acțiuni de spionaj în interesul Moscovei. Între timp, în spațiul public au apărut numele celor doi indivizi deconspirați de SIS. Ar fi vorba despre Iuri Gudilin și Vadim Iurcenco.

2. Mai mulți copii de la o tabără de zi din Chișinău au ajuns la spital pe 4 iulie, fiind diagnosticați cu salmoneloză. Au fost spitalizați 22 de copii, toți cu febră, stare de vomă și diaree. Inspectorii ANSA au efectuat verificări inopinate la tabără.

3. Peste 55% dintre cetățeni susțin aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană, iar majoritatea dintre ei consideră că țara noastră va deveni membru al blocului comunitar în următorii zece ani. În acest proces, cele mai mari provocări rămân combaterea corupției, dezvoltarea economiei și reformarea justiției.

4. Președintele francez Emmanuel Macron a anunțat astăzi, la summitul NATO de la Vilnius, că Franța va furniza Ucrainei rachete cu rază lungă de acțiune. ”Acest summit este unul istoric”, a declarat secretarului general al Alianței Nord-Atlantice. Despre deciziile luate în cadrul summitului NATO din capitala Lituaniei, vă spunem în câteva minute!

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie