Ședința CMC, amânată
Social 14 iunie 2018, 19:34 | 1793

Socialiștii au compromis ședința de astăzi a Consiliului Municipal Chișinău, care urma să ia decizii după aproape patru luni de inactivitate. Nemulțumiți de o listă suplimentară cu chestiuni incluse pe ordinea de zi, care ar fi contrar regulamentului, aceștia au trântit ușa. Dezbaterile au fost amânate pentru mâine. Consilierii din alte fracțiuni spun că socialiștii nu au de gând să voteze ceva pentru binele orașului.

Solicitat pentru o replică, Ion Ceban ne-a declarat că nu a vrut să voteze proiecte dăunătoare municipiului, propuse de către liberali și de către unele direcții ale Primăriei. În opinia lui Ceban, a fost încălcat regulamentul Consiliului municipal.

Până a părăsi ședința, el propus ca ordinea de zi suplimentară să fie examinată săptămâna viitoare. Propunerea lui Ceban a fost susținută de către 24 de consilieri. Nemulțumirile, însă, nu au luat sfârșit aici. Socialiștii au cerut includerea pe ordinea de zi a unui proiect, iar consilierul PDM Liviu Oboroc - punerea la vot a proiectelor suplimentare.

Ulterior, consilierii s-au retras pentru a decide cum să continue ședința CMC. Ion Ceban a anunțat că nu va examina alte proiecte decât cele de pe ordinea de zi și a părăsit sala. Președintele ședinței a închis subiectul, declarând că toate propunerile suplimentare vor fi introduse pe ordinea de zi și examinate mâine. Consilierii trebuie să muncească, a precizat Adrian Culai. Pe ordinea de zi, de bază, a ședinței erau incluse 36 de proiecte de decizie, printre care chestiunea privind conducta de gaz Ungheni-Chișinău. În lista suplimentară era introdusă modificarea bugetului municipal Chișinău pentru anul curent.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie