Ne amintim de Angela Păduraru
Social 6 iunie 2023, 20:04 | 479

Regretata cântăreață de muzică populară Angela Păduraru ar fi împlinit astăzi 85 de ani. Artista s-a stins din viață pe 26 iulie 1995. Ea a lăsat în fondul de aur al Radioteleviziunii naționale peste 200 de piese. A avut un repertoriu bogat, care cuprindea cântece populare din toate zonele Republicii Moldova.

Angela Păduraru, artistă emerită a Republicii Moldova, a fost una dintre cele mai cunoscute interprete din anii 60-70 ai secolului trecut și a fost una dintre primele cântărețe de romanțe.

Angelei Păduraru se mai spunea și „Vocea de înger” și era ascultată cu drag de oamenii de rând, ea fiind o expresie a cântecului popular autentic.

Angela Păduraru s-a născut pe 6 iunie 1938 în satul Nemțeni, raionul Hâncești. A fost coristă în Capela Corală ”Doina”, solistă în mai multe formații instrumentale ale Filarmonicii din Chișinău, dar și solistă în Orchestra de muzică ușoară și populară, condusă de Valentin Vilinciuc.

A înregistrat la Radio Chișinău peste 200 de cântece printre care „Dor mi-i, puiule, de tine”, „Trandafiri și doi bujori”, „Mierlița când e bolnavă”, „Mamă, eu te las cu drag”, „Are mama opt feciori”, „Ora despărțirii”. Angela Păduraru s-a stins din viață pe 26 iulie 1995. În memoria ei a fost denumită o stradă din sectorul Buiucani din Chișinău, iar în satul natal a fost instalat un bust al interpretei. Din anul 2010, la baștina ei se desfășoară anual Festivalul-concurs ”Angela Păduraru”. În anul 2013, la 75 de ani de la nașterea interpretei, Poșta Moldovei a emis un timbru cu imaginea artistei.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie