Timp de 22 de zile, paramedicul Serghei Cernobrîveț a salvat viețile oamenilor din Mariupol
Externe 27 mai 2022, 17:35 | 631

Imediat ce a aflat despre atacul Rusiei asupra țării sale, s-a făcut voluntar să-i ajute pe răniți. Timp de 22 de zile, paramedicul Serghei Cernobrîveț a salvat viețile oamenilor din Mariupol. El le-a povestit jurnaliștilor ce a văzut, ce a simțit și ce nu va uita vreodată.

SERGHEI CERNOBRÂVEȚ, paramedic: "M-a sunat un prieten din Berdiansk: „Serioga, a început războiul!”. M-am gândit: „Ce să aștept?”. I-am sunat pe șefii Serviciului ambulanță și le-am spus că vin să lucrez la ei. Am mers acolo și am rezistat 22 de zile."

Serghei a fost zguduit de cele văzute. Cel mai greu i-a fost când la stație a fost adusă o fetiță de șapte ani, rănită grav la spate.

SERGHEI CERNOBRÂVEȚ, paramedic: "Ea stătea pe bancheta din spate a mașinii, pe burtă. Ne-am apropiat și am văzut pe spate o rană și am înțeles că e o hemoragie. Am tăiat haina și am văzut o gaură în piept, prin care se vedea cum bate inima. Timp de cinci secunde am privit asta și ne întrebam ce să facem. Dar am operat-o imediat și acum este bine."

Un alt caz care l-a marcat considerabil a fost atunci când a văzut la pământ un trup fragmentat.

SERGHEI CERNOBRÎVEȚ, paramedic: "Am văzut lângă casa prietenului un... trunchi. Era un trunchi, fără membre! Am mai mers și am văzut și o bucată de ureche Acolo e... un dezastru, pur și simplu."

Serghei Cernobrîveț a plecat din Mariupol când rușii le-au interzis medicilor să meargă la chemări. Acum, tânărul se pregătește să meargă în estul Ucrainei, pentru a le fi de folos medicilor voluntari de acolo.

SERGHEI CERNOBRÂVEȚ, paramedic: "Planific să devin medic-voluntar. Vreau să ajut băieții. "

Opinia ta contează. Comentează!