Jurnalul orei 19, 11 Mai
Jurnalul orei 19:00 11 mai 2023, 21:41 | 913

Prezentat de Sofia Obadă

Cele mai importante titluri ale ediției:

1. Zeci de moldoveni, care urmau să zboare noaptea trecută de la Dublin la Chișinău, cu o companie aeriană din Republica Moldova, au fost blocați timp de peste 17 ore în aeroportul din Manchester. Aeronava care urma să-i ducă la Chișinău, a aterizat la Manchester la scurt timp după decolarea din Dublin, din cauza unei defecțiuni tehnice. Oamenii au stat fără hrană și au dormit pe unde au apucat.

2. Judecătorul din Soroca, Ghenadie Tocaiuc, care în decembrie trecut l-a eliberat din detenție pe controversatul om de afaceri Adrian Nichifor, scapă de urmărire penală. Noua componență a Consiliului Superior al Magistraturii a respins solicitarea procurorului general interimar privind percheziționarea și cercetarea magistratului.

3. Procuratura Anticorupție le cere judecătorilor să îl trimită pe fostul deputat PD Vladimir Andronachi în penitenciar. Asta după ce învinuitul, plasat în arest la domiciliu, a manipulat brățara de la picior, pentru a bloca semnalul de monitorizare. Ce informații noi din dosarul „frauda bancară” a prezentat Veronica Dragalin.

4. Marea Britanie va furniza Ucrainei rachete de croazieră cu rază lungă de acţiune, pe care le-a cerut pentru a se apăra în fața invaziei ruse. Anunțul a fost făcut de către ministrul Apărării de la Londra, Ben Wallace. Ce spune liderul de la Kiev despre lansarea contraofensivei împotriva forțelor ruse.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie