Șoferul care acum doi ani a lovit cu mașina o tânără pe o trecere de pietoni din capitală și-a aflat sentința
Social 7 august 2023, 19:57 | 293

Șoferul care acum doi ani a lovit-o în plin, cu mașina, pe Anastasia Grecu, studenta de la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu", pe o trecere de pietoni din capitală și-a aflat sentința. Acesta a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare. Procurorii consideră pedeapsa prea blândă și vor contesta sentința cu apel.

Instanța a mai dispus încasarea de la șofer în beneficiul victimei accidentului a sumei de 500 de mii de lei cu titlu de prejudiciului biologic cauzat prin infracțiune.

COMUNICATUL PROCURATURII GENERALE: "Inculpatul a fost recunoscut vinovat de încălcarea regulilor de securitate a circulației, ceea ce a cauzat din imprudenţă o vătămare gravă a integrității corporale a victimei. Acestuia i s-a stabilit o pedeapsă sub formă de închisoare pe un termen de trei ani, cu suspendarea executării pedepsei pe o perioadă de probațiune de trei ani, dacă în această perioadă inculpatul nu va săvârși o nouă infracțiune."

Procurorii consideră pedeapsa prea blândă și vor contesta sentința la Curtea de Apel Chișinău. Accidentul s-a produs pe 10 august 2021, pe strada Valea Crucii din sectorul Botanica al capitalei. Tânăra în vârstă de 20 de ani a fost lovită în plin de o mașină, în timp ce traversa strada regulamentar, pe o trecere de pietoni. Victimei i-au fost cauzate vătămări corporale grave și traumatism cranio-cerebral sever. Tânăra şi-a revenit din comă după aproape o lună de la spitalizarea sa.

Opinia ta contează. Comentează!