Maia Sandu a participat la Summit-ul pentru Democraţie, organizat de președintele Statelor Unite, Joe Biden
Politic 10 decembrie 2021, 20:17 | 1039

Președintele Maia Sandu a cerut sprijinul altor state pentru aducerea oficialilor corupți în fața justiției și restituirea activelor care nu le aparțin. Mesajul a fost transmis în cadrul Summit-ului pentru Democrație, care a avut loc joi la inițiativa președintelui Statelor Unite ale Americii, Joe Biden.

MAIA SANDU, președintele Republicii Moldova: "Țara mea, Republica Moldova, merge înainte. În același timp, suntem hotărâți să investigăm politicienii corupți care au jefuit oamenii noștri în trecut. Dar nu o putem face singuri. În numele multor democrații fragile, vă cer sprijinul pentru aducerea oficialilor corupți în fața justiției și restituirea activelor care nu le aparțin."

Maia Sandu a vorbit despre fragilitatea democraţiei şi despre soluţiile necesare pentru consolidarea ei. Printre acestea se numără: investiţia în oameni, eliminarea corupţiei şi solidaritatea globală şi restabilirea încrederii în stat.

MAIA SANDU, președintele Republicii Moldova: "Moldovenii au luptat întotdeauna pentru democrație. Cu toate acestea, de-a lungul celor trei decenii de când țara noastră și-a câștigat independența mult prețuită, corupția a fost unul dintre obstacolele principale care au împiedicat Republica Moldova să dezvolte pe deplin potențialul oamenilor săi muncitori. Corupția este motivul pentru care nu am reușit să creăm un stat funcțional, care să ofere șanse egale tuturor."

Summitul virtual organizat de Casa Albă a reunit atât lideri ai guvernelor lumii cât și reprezentanți ai societății civile și ai mediului privat. Scopul evenimentul este de a promova principiile democratice.

Opinia ta contează. Comentează!