Jurnalul orei 17, 17 Noiembrie
Jurnalul orei 17:00 17 noiembrie 2023, 17:37 | 1093

Prezentat de Vasile Luchianu

Procurorul Mirandolina Sușițcaia, cercetată penal pentru îmbogățire ilicită și abuz în serviciu, a fost suspendată din funcție. Decizia a fost luată de Consiliul Superior al Procurorilor, în cadrul ședinței de astăzi. Se întâmplă după mai bine de un an, timp în care examinarea subiectului a fost amânată la mai multe ședințe ale CSP. Unul dintre membrii Consiliului a avut o opinie separată privind suspendarea din funcție a Mirandolinei Sușițcaia. Președintele CSP nu a spus despre cine este vorba, așa cum subiectul s-a examinat cu ușile închise.

Deputatul Blocului Comuniștilor și Socialiștilor Adrian Lebedinschi a anuțat că renunță la mandatul de parlamentar în favoarea celui de consilier al municipiului Chișinău. Întrebat de ce lasă fotoliul de ales al poporului, Lebedinschi ne-a spus că în funcția de deputat și-a îndeplinit obligațiile, iar acum vrea să schimbe lucrurile și în oraș.

Noul ministru de Externe al Marii Britanii, David Cameron, a fost ieri la Chișinău, după o vizită la Kiev. Oficialul britanic s-a întâlnit aici cu ministrul de Externe, Nicu Popescu, și cu președintele Maia Sandu. ”E simbolic faptul că Republica Moldova este printre primele țări, pe care David Cameron le vizitează în calitate de ministru de Externe”, se arată într-un comunicat al Ambasadei Marii Britanii la Chișinău.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie