Trei vameși au fost reținuți pentru 72 de ore, fiind suspectați de corupție
Social 21 decembrie 2022, 18:31 | 609

Trei vameși au fost reținuți pentru 72 de ore, fiind suspectați de corupție. Ofițerii CNA au desfășurat 40 de percheziții la mai mulți angajați ai vămii și la unii antreprenori. Urmează detalii și alte știri.

Trei bărbați din Chișinău riscă să stea ani grei după gratii pentru trafic de droguri. Potrivit poliției, aceștia vindeau substanțele psihoactive pe internet. În cadrul verificărilor au fost găsite marijuana, mefedron, amfetamină, hașiș și comprimate Extasy. Pe numele suspecților au fost eliberate mandate de arestare pe un termen de 30 zile. Unul dintre cei trei a fost plasat în arest preventiv, iar ceilalți - la domiciliu.

Un incendiu a izbucnit în dimineața zilei de miercuri într-o casă părăsită din sectorul Botanica. La locul faptei au intervenit două echipaje de salvatori și pompieri, care au scos din interior un bărbat. Din fericire, acesta nu a avut de suferit. Pompierii au reușit să stingă flăcările în două ore. Focul a distrus complet casa, iar circumstanțele și cauza producerii incendiului urmează a fi stabilite de specialiști.

Trei funcționari din cadru Serviciului Vamal au fost reținuți pentru 72 de ore în cadrul unor cauze penale, pornite pe fapte de corupere. Aceștia sunt bănuiți că ar fi pretins și primit până la șase mii de euro de la mai mulți oameni de afaceri pentru a le facilita transportul de mărfuri în Republica Moldova. În cadrul urmăririi penale și a măsurilor speciale de investigație au fost constatate mai multe cazuri în care valoarea mărfii introduse în vamă era diminuată cu până la 50 la sută, iar din taxele neachitate funcționarul vamal încasa un comision de 10-15%. Ofițerii CNA și procurorii anticorupție au desfășurat 40 de percheziții, care au vizat angajați vamali și antreprenori.

Opinia ta contează. Comentează!