Janis Mazeiks declară că trebuei să existe o argumentare clară în cazul posturilor TV suspendate
Social 21 decembrie 2022, 16:28 | 398

Autoritățile de la Chișinău trebuie să depună un efort și să explice decizia Comisiei Situații Excepționale, privind suspendarea licențelor de emisie a șase posturi TV. ”O decizie similară a fost luată și la nivel european, dar în acel caz a existat o claritate”, afirmă șeful Delegației Uniunii Europene la Chișinău, Janis Mazeiks.

JANIS MAZEIKS ambasadorul UE în Republica Moldova: "Am văzut că decizia publicată de Comisia pentru Situații Excepționale a fost una foarte succintă. Urma să mai fie explicată de Guvern și de Consiliul Audiovizualului, care să lămurească motivația din spate. Din această perspectivă aș vrea doar să încurajez autoritățile statului să continue această explicație, să le fie clar tuturor de ce a fost luată această decizie, fiindcă inițial a ridicat mai multe semne de întrebare și, probabil, asta este una din diferențele dintre sancțiunile impuse de Uniunea Europeană și acestea, deoarece în cazul UE este foarte clar pentru ce sunt aplicate anumite sancțiuni."

Pe 16 decembrie, Comisia pentru Situații Excepționale a dispus suspendarea licenței de emisie a șase posturi TV, Primul în Moldova, RTR Moldova, Accent TV, NTV Moldova, TV6, Orhei TV, pentru ”lipsa unei informări corecte în reflectarea evenimentelor naționale, dar și a războiului din Ucraina”. Reprezentanții acestor posturi de televiziune, inclusiv fugarul Ilan Șor, au declarat că decizia este una politică.

Opinia ta contează. Comentează!