Spectacol, și după finala Cupei Mondiale
Externe 16 iulie 2018, 15:42 | 3799

Franța și Croația au pus punct unui campionat mondial de fotbal plin de surprize. Spectacolul a continuat însă și după fluierul final. Mai multe momente au marcat ceremonia de decernare a trofeului, care i-a avut în atenție pe liderii Franței, Croației și Rusiei. Despre ce este vorba, aflați în cele ce urmează.

Președinții Franței și Croației au făcut galerie în tribune în timpul meciului dintre cele două echipe. Liderul de la Elysee, Emmanuel Macron, și omologul său din Croația, Kolinda Grabar Kitarovic, s-au manifestat ca niște suporteri adevărați și săreau de pe scaune la fiecare gol al favoriților lor. Deși erau pe două baricade, cei doi lideri s-au felicitat, s-au îmbrățișat și s-au sărutat. După fluierul final, Macron a mers în vestiarul naționalei Franței, pentru a-i felicita pe campioni.

În centrul atenției a fost și gazda evenimentului, Vladimir Putin. La ceremonia de premiere după finala Cupei Mondiale 2018 la fotbal, pe stadionul Lujniki din Moscova, s-a dezlănţuit o ploaie torențială chiar în momentul în care jucătorii celor două echipe primeau medaliile. În timp ce Emmanuel Macron și Kolinda Grabar-Kitarovic, dar și alți oficiali au fost udaţi până la piele, felicitând fotbaliștii francezi și croați, doar liderul rus a stat sub umbrelă.

Deși președinții celor două țări nu păreau deranjați de ploaie, au trecut minute bune până când oficialilor le-au fost aduse mai multe umbrele. O altă scenă care face înconjurul lumii este cea în care Putin este ignorat în fața întregii lumi de către un jucător al Franței. Dembele a refuzat să dea mâna cu președintele rus și s-a dus direct la Macron să-l îmbrățișeze.

Opinia ta contează. Comentează!