În Austria a intrat în vigoare un lockdown impus persoanelor nevaccinate împotriva COVID-19
Externe 15 noiembrie 2021, 15:24 | 539

În Austria a intrat în vigoare un lockdown impus persoanelor nevaccinate împotriva COVID-19. Acestea vor putea să-şi părăsească locuinţele doar pentru cumpărături esenţiale, pentru a merge la lucru sau la medic, transmite dpa. Cetăţenii nevaccinaţi vor avea totuşi permisiunea să iasă la plimbare în orice moment al zilei. Vor exista controale aleatorii, iar neconformările vor fi amendate cu până la 1.450 de euro.

Măsurile de lockdown vor fi aplicate pentru o perioadă iniţială de zece zile. Austria este prima țară din lume care impune o astfel de măsură.

Pe fondul valului epidemic în creştere, Austria a raportat duminică 11 mii 552 de cazuri noi de infectare, iar rata de incidenţă pe şapte zile a ajuns la aproape 850 de cazuri la 100.000 de locuitori.

Capitala Viena a anunţat deja că va introduce suplimentar obligativitatea unui test PCR pentru persoanele vaccinate sau vindecate de COVID-19 pentru accesul în restaurante şi la orice eveniment cu mai mult de 25 de participanţi. Autorităţile speră că acest lockdown va încuraja vaccinarea. Restricţii impuse anterior au condus deja la o creştere a numărului celor care s-au vaccinat. În prezent, circa 65% din populaţie este vaccinată.

Guvernul austriac ia în considerare impunerea unor restricţii generale de circulaţie pe timp de noapte, începând de la ora 22:00, o decizie urmând să fie luată miercuri.

Cancelarul austriac a argumentat recent că două treimi dintre austrieci nu ar trebui să sufere pentru că alţii au ezitat să se vaccineze. Cu 65% din populația totală vaccinată, Austria are una dintre cele mai scăzute rate de vaccinare din Europa de Vest. Începând de luni, copiii din Viena vor putea primi începând de luni o doză de vaccin Pfizer/BioNTech, potrivit Euronews. Vaccinul Pfizer/BioNTech nu a fost încă aprobat de Agenția Europeană pentru Medicamente pentru copiii cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani. Vaccinul a fost autorizat în Statele Unite pentru această grupă de vârstă.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie