Image-Description
Primul deputat PDM, lăsat fără imunitate parlamentară. Vladimir Cebotari, cercetat în dosarul concesionării AIC
Politic 19 septembrie 2019, 17:56 | 3732

Deputatul PDM Vladimir Cebotari a rămas fără imunitate parlamentară, la cererea procurorului general interimar Dumitru Robu. Solicitarea a fost aprobată cu votul a 53 de deputați din majoritatatea parlamentară, în timp ce frațiunea PDM a părăsit în Semn de protest ședința Parlamentului.

Potrivit lui Robu, procurorii au acumulat probe care indică bănuiala rezonabilă că, în 2013, Vladimir Cebotari, prin folosirea situației de serviciu, în interesul unui grup criminal organizat, a contrbuit direct la preluarea Aeroportului Internațional Chișinău.

Într-un discurs pe care l-a ținut în plenul ședinței, Vlaidmir Cebotari a afirmat că acțiunile Procuraturii la adresa sa ar fi fost dictate de ministrul de Interne, Andrei Năstase, și ar urmări să-i reducă șansele de accede în funcția de primar al Chișinăului.

„Sunt acuzat că am fost membru al unei comisii care a făcut o evaluare tehnică, care a acceptat includerea taxei de modernizare în contract. Am auzit că eu sunt persoana care se face vinovată de inițierea procedurii de concesionare. Prima decizie de Guvern a fost aprobată în 2012, nu am avut nicio calitate în acel Guvern”, a mai spus Cebotari.

Deputatul ACUM Lilian Carp l-a întrebat pe Dumitru Robu dacă vor fi cercetați penal și alți oficiali responsabili de procesul de concesionare a Aeroportului. „La moment nu pot da nume la toți autorii. În privința tuturor persoanelor implicate vor fi întreprinse acțiuni de urmărire penală”, a răspuns Robu.

Amintim că, în 2013, Vladimir Cebotari a făcut parte din comisia de concurs pentru selectarea câştigătorului licitaţiei de privatizare a Aeroportului Internaţional Chişinău. În 2015, tot el a devenit președinte al unei Comisii privind evaluarea contractului de concesionare a Aeroportului Internaţional Chişinău.

Opinia ta contează. Comentează!