Majoritatea locuitorilor din Chișinău crede că orașul are prea puține parcări și prea multe blocuri vechi
Social 20 decembrie 2022, 19:47 | 1092

Majoritatea locuitorilor din Chișinău crede că orașul are prea puține parcări și prea multe blocuri vechi. Oamenii spun că acestea din urmă trebuie demolate, iar în locul să fie amenajate zone de agrement. Opiniile au făcut obiectul unui studiu, realizat de Magenta Consulting în cadrul unei strategii de dezvoltare a orașului. ”Cetățenii așteaptă modernizarea”, afirmă autorii acestui sondaj.

AURELIA BRADEȚCHI, specialist Magenta Consulting: "Locatarii vor fi cazați temporar de către autoritățile municipale, iar ulterior vor primi apartamente în blocurile noi. 71 % din respondenți sunt de acord cu această propunere."

VICTOR RUSU, reprezentant al Direcţiei Generale Arhitectură, Urbanism şi Relaţii Funciare: "Putem să vedem că locuitorii capitalei sunt pregătiți pentru o schimbare. O schimbare spre bine."

Oamenii spun că orașul Chișinău are nevoie de locuri pentru parcare. Potrivit studiului, amenajarea unor parcări supraetajate ar fi soluția optimă.

AURELIA BRADEȚCHI, specialist Magenta Consulting: "Aproape o pătrime dintre respondenți consideră că este nevoie de parcări la Gară și la periferiile capitalei, unde șoferii care vin din suburbii sau din alte zone să își poată lăsa mașina și să circule mai departe cu transportul public."

Viceprimarul de Chișinău spune că autoritățile municipale încearcă să găsească soluții pentru a putea amenaja mai multe locuri de parcare.

ILIE CEBAN, viceprimar al municipiului Chișinău: "Este necesar ca în primul rând terenurile să fie disponibile și acel teren de la Ismail este unul din puținele, care pot fi amenajate."

Pentru realizarea acestui sondaj au fost intervievați peste două mii de locuitori ai municipiului Chișinău. Datele au fost colectate la telefon în perioada 21 octombrie - 10 noiembrie curent. Tote informațiile vor fi examinate de experții Direcţiei arhitectură, urbanism şi relaţii funciare.

Opinia ta contează. Comentează!